Dirk Kuijpers

Dirk Kuijpers

Marketing Manager - Coram Benelux

Waarom ik wég ben van Opal

Het is bijna niet te geloven, maar ik word elke keer blij verrast als Geesa weer een nieuwe serie badkameraccessoires introduceert. Ik heb veel respect voor de zorg waarmee alles bedacht is en uitgevoerd. In dit blog wil ik laten zien dat Geesa aan elk detail van Opal ruim aandacht heeft besteed. En als je wilt kom ik graag langs met enkele accessoires, want als je ze eenmaal ziet ben jij ook om, schat ik in.

 

Opal is een van de twee nieuwe series waarmee we de badkamerwereld in de eerste helft van dit jaar verrast hebben. De andere serie is Leev, daarover een andere keer misschien meer. “Opal is een ode aan rond”, verklaarde de ontwerper bij de presentatie van zijn eerste schetsen al. Nou zijn de ronde en de vierkante vorm de meest elementaire vormen in design, dus je kunt wel stellen dat Geesa met Opal helemaal teruggaat naar de basis. Dat alleen vind ik al mooi. Gewoon op nul beginnen en met zo min mogelijk middelen toch een serie met een eigen gezicht ontwerpen. Dat is natuurlijk ook waar specialisten als jij altijd naar uitkijken. Een serie accessoires die in een aantal badkamerstijlen als vanzelfsprekend zijn plek vindt.

Zwevende cover
Het eigen karakter van Opal zit ‘m vooral in de ‘cover’. Dat is het ronde plaatje dat vóór op een aantal bevestigingselementen zit. Het is wat groter dan de cilindervorm erachter en zweeft dus als het ware. Super eenvoudig en super elegant. Maar niet alleen de cover is rond, de serie heeft eigenlijk nergens een echte hoek. Dat maakt het allemaal erg vriendelijk.

Vijf kleuren
Een van de basiskleuren van accessoiresseries is nog steeds chrome. Ook bij Opal. Terecht, want chrome is stijlvol, tijdloos, onderhoudsvriendelijk. Het chroom van Geesa is bovendien van zeer hoge kwaliteit. Die eigenschappen hebben de andere kleuren van Opal ook, al weten we nog niet zeker of die even tijdloos zullen blijken. Opal is er daarnaast er in de kleuren brushed metal black, brushed gold, brushed stainless steel en black. Het mooie vind ik dat veel mensen de kleuren op hun eigen manieren ervaren. De een vindt brushed gold heel chic, de ander gebruikt dat woord juist bij black. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Het mooie is dat Opal met zijn kleuren en zijn elegante design voor heel veel smaken een oplossing biedt. Dat merken we wel in de praktijk.

Zeer complete serie
Hier ga ik even saai worden. Ik noem: handdoekhaken en handdoekhouders, planchetten, toiletrolhouders enkel en dubbel, reserverolhouders, toiletborstelhouders, baskets en een planchet met toiletrolhouder.

15 jaar garantie
Als het in je genen zit om aan elk detail aandacht te besteden en te zorgen dat echt alles klopt, dan is garantie geven geen punt. Want dan weet je dat de kwaliteit onberispelijk is. Geesa geeft met een gerust hart 15 jaar garantie op haar accessoiresseries. Ook op Opal.