Geesa accessoirecheque

Ideale afronding
verkoopgesprek

Hij is er in een nieuw jasje: de Geesa accessoirecheque. Klaar om op aanvraag (link naar aanvraagformulier) aan je toe te sturen. We geven graag enkele tips over hoe de cheque jou en je klant blij kunnen maken.

lees verder >

Je kunt een opdracht beter rond maken met een accessoirecheque ter waarde van bijvoorbeeld 200 euro dan met een afrondingskorting van 200 euro. Als je klant de cheque gebruikt, geeft hij of zij waarschijnlijk meer uit. Dus extra omzet en marge. Als hij of zij de cheque niet gebruikt, houd je de volledige korting in kas.

Accessoires worden niet altijd in het ontwerp van de badkamer meegenomen. Maar ze zijn wel essentieel voor het comfortabele gebruik van de badkamer. Dat is een prachtige omzetkans. Die wil je wel benutten. Door een accessoirecheque te geven, laat je zien dat je aan de accessoires denkt en verleid je de klant om terug te komen en een keuze te maken uit de mogelijkheden.

Iedere adviseur kent het gevoel: niets mooiers dan een verkoopgesprek tot een goed einde brengen. Als de accessoires dan niet zijn meegenomen, kan het een goed idee zijn om op een ander moment nog eens rustig te gaan zitten voor een accessoirepakket van Geesa. Met de accessoirecheque leg je de loper uit.

Je kunt de accessoirecheque ook gebruiken om te proberen twijfelaars over te halen. Als je klant overweegt voor de accessoires naar de bouwmarkt of een andere concurrent te gaan, kun je ‘m voor of tijdens de installatie een accessoirecheque aanbieden. Hoe dan ook een sympathiek gebaar.

De accessoirecheque van Geesa is dus een praktische hulp om potentiële kansen te benutten. Kansen op de opdracht, meer omzet en marge en extra klantenbinding. Jij bepaalt zelf de waarde en het moment van overhandiging.

Eén set van 25 Geesa cheques bestellen?

Stuur een mail naar sales.corambenelux@coram.eu onder vermelding van:  
“Set Geesa accessoirecheques (Artikelnummer: CGA0021)”

Andere onderwerpen in Connect - juli 2021