Coram Benelux neemt nieuw ERP-systeem in gebruik

Op 4 oktober verandert
er (bijna) niets voor jou

Ze werkt al een jaar of honderd bij Coram, zegt Hannie Wolbert, Manager Customer Service. “In al die tijd heb ik niet meegemaakt dat we overstapten op een ander ERP-systeem. Dus ja, ik vond het spannend toen er een jaar of drie geleden gezegd werd: we gaan het doen! De gedachte was toen trouwens dat de invoering wat sneller zou gaan. Gelukkig was de focus altijd: liever goed dan snel.”

lees verder >

Minder dan een maand voor de definitieve overstap op het nieuwe systeem, InforLN, heeft Hannie er alle vertrouwen in dat het goed gaat. “We hebben alles getest en nog eens getest en dat blijven we doen tot eind september. Gewoon om toeval uit te sluiten en de grootst mogelijke zekerheid in te bouwen. Tegelijk hebben we alle medewerkers die straks met InforLN gaan werken, uitvoerig getraind. Met onze leveranciers hebben we de complete bestelflow doorgesproken en voorbereid. Die testen we op dit moment.”

Wat gaan klanten merken van de overstap?

“Het liefst zou ik natuurlijk zeggen: niets. Maar helemaal niets gaat niet lukken. Want de lay out van bijvoorbeeld een bestellijst of een factuur verandert. Niets schokkends, het gaat om details. Die veranderingen zie je op je scherm, maar daar merk je verder weinig van.”

Nieuw klantnummer graag vermelden bij betaling

“Iets anders: alle klanten krijgen een nieuw debiteurnummer in InforLN. Het zou fijn zijn als dat nummer vermeld wordt in de omschrijving van toekomstige betalingen. Dan weten we zeker dat we ze snel en goed kunnen verwerken en dat er geen misverstanden ontstaan. Verder heeft het nieuwe debiteurnummer in de praktijk geen merkbare consequenties.”

Wat is het voordeel van InforLN voor klanten?

“Met InforLN kunnen we efficiënter werken. Dat betekent heel eenvoudig dat we meer tijd hebben om onze klanten nog beter te helpen. Mijn afdeling Customer Service is daar heel blij mee, dat hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.”

Wat moet er nog gebeuren voor 4 oktober?

“De mensen zijn getraind, de processen zijn getest. We hebben de praktijk nagebootst om te zien of alles dan ook werkt zoals we willen. Dat doet het, in die laboratoriumsituatie. We blijven kijken of er nog wat beter kan, maar tot het moment waarop we ons huidige systeem afsluiten en de data overzetten, hebben we geen grote dingen meer te doen. In januari zijn onze collega’s van Coram DIY al overgegaan. Van die ervaring hebben we dingen geleerd die deze overgang weer gemakkelijker maken. De finale test is op zondag 3 oktober. Als er dan een ‘go’ komt, wat ik zeker wel verwacht, gaan we op 4 oktober over. Voor mij en voor iedereen binnen Coram Benelux een heel bijzonder moment. Terwijl de meesten van onze klanten die maandag hopelijk niets in de gaten hebben!”

Belangrijke data voor Sealskin orders

Heb je vragen over een levering, bel dan customer service: +31(0)88-2970200. Je kunt ook je contactpersoon van de regio of een teamlid bellen. Klik hier voor de nummers.

Dit doet een ERP-systeem

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met ERP-software kunnen bedrijven bedrijfsprocessen sturen en controleren en de efficiëntie verbeteren. Alle processen worden ondersteund door één systeem. Daardoor is maar één database nodig van klanten, producten, etc. Die database hoeft maar één keer op één centrale plaats ingevoerd te worden. Een ERP-systeem leidt tot een klantgerichtere organisatie door efficiëntere processen, betere planning en afstemming en een beter inzicht in operationele processen.